欢迎访问吉林大学国际教育学院
签证居留
当前位置: 签证居留 > 正文

住宿登记办理/Housing Registration

发布时间:2014/10/15 00:00    浏览次数:

住宿登记办理

外国人在中国境内居住,应当依照法律规定,办理住宿登记。在抵达中国后24小时内,由留宿人、机构或者本人持住宿人的护照、留宿人的户口簿到当地公安机关申报,填写临时住宿登记表。

如果你居住在吉林大学的大学城或者各留学生公寓,公寓管理部门会帮你上传或者更新,只需要及时持护照前往服务台办理即可。

如果你居住在校外,则必须及时前往居住地所在辖区的派出所办理临时住宿登记表,并需要同房东携带相关证件一同前往。

需特别注意的是,留学生更换护照或者变更住址,都必须在10日之内重新办理住宿登记,否则将会被视为非法居留。

Housing Registration

Foreigners must get a housing registration form within the 24 hours after their arrival in China. In most cases a temporary housing registration form has to be filled in. If you live on the campus of Jilin University or a hotel, simply go to the reception desk of your residence. If you rent an apartment off campus, you must visit the local police station promptly with your landlord.
Please note that if you have renewed your passport, or changed your address, you must re-apply for a new housing registration form within 10 days. Failure to do so, you will be regarded as an illegal resident and fined heavily accordingly.

上一篇:Notice of Resident Permit Issued by Public Security Bureau / 关于办理公安机关签发的居留证件延期事宜的通知
下一篇:自费留学生首次申请居留许可所需资料/Documents Required for Self-funded Students Freshly Applying for Resident Permit

地址:中国吉林省长春市修正路1505号 友谊会馆

电话:+86-431-85166885  85166518

传真:+86-431-85166517

邮箱:study@jlu.edu.cn

微信号:吉林大学国际教育学院

扫描二维码,获取更多相关资讯!

• 电话
  • 留言